Clara en Evelien

Paardencoaching algemeen:

‘als ik geen heldere  en duidelijke leiding nam, ging het paard zijn eigen gang. Door heldere doelen te stellen en te focussen op waar ik heen wilde, heb  ik mijn methode gevonden om op een natuurlijke manier leiding te kunnen geven aan het paard’.

Dit is maar een facet van wat ik ben tegen gekomen in mijn twee sessies paardencoaching. Ik heb het als bijzonder leerzaam ervaren. Het paard reflecteert zoveel van je eigen gedrag, dat je direkt kunt zien wat de gevolgen zijn van je handelen. Erg nuttig voor het dagelijkse leven, want zoals het paard reageert, zo zullen mensen in je omgeving ook op jou (kunnen) reageren. Het paard houdt op een veilige, onbevooroordeelde manier een spiegel voor. Met behulp van de coach weliswaar. De coach vertaalt samen met jou je eigen handelen en het effect daarvan op het paard. Alle thema’s kunnen aangesneden worden: werk, liefdesrelatie, familie…etc.

Ik kan het echt aanraden, een verrassende vorm van coaching!

Clara

 

Paardencoaching bij Melanie:

Melanie leidde mijn twee sessies paardencoaching. Dat deed ze op warme en open wijze. Wat me het meest opviel waren haar heldere samenvattingen. Haarscherp wist ze samen met mij het ‘probleem’ dat bij me speelde de vertalen, overzicht te houden over de hele situatie, en ze stelde op het juiste moment de juiste vragen. En heel belangrijk, ik voelde me veilig bij haar en het paard!

 Evelien mei 2017