Ervaringen van deelnemers

‘Als ik geen heldere  en duidelijke leiding nam, ging het paard zijn eigen gang. Door heldere doelen te stellen en te focussen op waar ik heen wilde, heb  ik mijn methode gevonden om op een natuurlijke manier leiding te kunnen geven aan het paard.”

SONY DSC

"Ik vond  paardencoaching op voorhand een ietwat onduidelijke term. Ik wist eigenlijk niet zo goed wat er van mij verwacht werd: moest ik de paarden gaan coachen? Of gingen zij mij wat leren? En de rol van Melanie was mij ook niet helemáál duidelijk. Zij zou vragen stellen, ik moest de kernvraag formuleren en paarden zouden goed kunnen 'spiegelen'". 

‘De reden dat ik paardencoaching ben aangegaan is om meer te begrijpen van het gedrag van het paard, overwinnen van mijn onzekerheid in contact met paarden, te ervaren hoe de coaching in zijn werk gaat en vanuit nieuwsgierigheid hoe de interactie met mij en het paard zal verlopen en wat ze mij kunnen teruggeven over mezelf. “

SONY DSC

“Ik ben geen ‘paardenmens’. En een kudde IJslanders was bepaald niet het eerste waar ik aan dacht als het om het oplossen van mijn carrière-dilemma ging. Een paardencoaching van Melanie Tielkes bewees mijn ongelijk.” 

"Er was geregeld strijd met mijn dochter, op momenten dat ik een grens aan haar aangaf. Ik wilde graag onderzoeken hoe ik dit op een betere manier aan kon pakken.". 

‘Ik wist niet welke stap ik moest zetten t.a.v. mijn werk. Ik voelde me niet capabel genoeg om directeur te worden en wilde weten waar dit door kwam.”