Loes en Joshua

  • Reden van coaching:

Joshua: Ik kwam bij Melanie, omdat ik op een dood spoor zat wat betreft de ontwikkeling van mijn rol als autismebegeleider.

-Ik wist niet welke stap ik moest zetten t.a.v. mijn werk. Ik voelde me niet capabel genoeg om directeur te worden en wilde weten waar dit door kwam.

 

  • Wat heeft het gesprek me opgeleverd?

Joshua: Door de vragen die Melanie stelde te combineren met de opdrachten met de paarden ontstond het inzicht dat ik te veel afstem. Dit maakte het voor mij lastiger om de rol van leider op me te nemen in mijn werk. Na het gesprek heb ik me weer verder kunnen ontwikkelen, omdat ik toen wist dat ik eerst moest onderzoeken waarom ik zoveel afstem.

-Ik ben gaan inzien dat ik, om meer vertrouwen in mezelf te krijgen, eerst naar mijn omgeving meer moest uitspreken hoe ik tegen bepaalde dingen aankijk en dan vooral naar mijn moeder.

 

  • Impressie van Melanie als coach?

Joshua: Melanie is voor mij een hele fijne coach, omdat ze benoemt wat ze ziet en tegelijkertijd inzoomt op hetgeen waar je kracht ligt. Ze helpt je om te kijken waar je blinde vlek zit en stimuleert je op een warme manier om hier verder mee aan de slag te gaan.

-Melanie stelt je op je gemak. Melanie is concreet in haar vragen en opmerkingen. Melanie volgt wat je durft t.a.v. het paard en probeert vanuit daar nog extra dingen te doen en spiegelt in woorden wat haar paard laat zien. Vervolgens laat ze jezelf in koppeling maken naar wie je bent en wat je doet. Vervolgens ontstond bij mij een openbaring!

 

  • Heeft het je verder geholpen? Hoe kijk je erop terug?

Joshua: Het was voor mij een openbaring om te ervaren dat de sessie met de paarden zoveel gelijkenissen had met mijn werksituatie. Dit maakte de sessie erg effectief en leerzaam.

-Ik was verbaasd over het effect van een sessie. Doordat er met een paard gewerkt wordt, krijg je extra feedback terug en kan je direct oefenen. Ik zou zeker weer een sessie doen met Melanie als coach. Met name omdat het direct veel inzicht geeft in jezelf.