Van je passie je werk maken…dat wil toch eigenlijk iedereen wel?

Paarden zijn al jaren mijn passie en ik heb het geluk dat ik het werken met deze prachtige dieren in mijn werk kan inzetten. Binnen de cognitieve gedragstherapie in de kinder en jeugdpsychiatrie werk ik met de paarden als onderdeel van het therapie aanbod. Maar ook coach ik mensen in vooral individuele sessies of binnen systemen met een specifieke leer of ontwikkelvraag.

Vroeger reed ik met mijn eigen pony door de polder en als puber merkte ik dat die pony mij zo goed begreep. Hij gaf me troost en vooral veel ontspanning tijdens de buitenritten die we samen maakten. Ik kwam er opgeladen van terug en kon hem in de wei nog uren vertellen over mijn puber problemen.

Vanaf mijn 20ste tot mijn 23ste woonde ik op Aruba waar ik op een ranch werkte als tourguide. Volledig tussen de paarden en bijna de hele dag buiten. Dat was iets waarvan ik hoopte later ook te kunnen doen in Nederland. Ik heb Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd aan de HAN in Nijmegen en heb daarna bij een justitiële jeugdinrichting op een zorgboerderij gewerkt met paarden en andere dieren. Daarnaast ben ik paardrijlessen gaan geven (na het behalen van mijn ORUN basis instructeursopleiding) binnen het activiteiten aanbod van de instelling en heb therapie met paarden opgezet binnen de  kinder-en- jeugdpsychiatrische setting waar ik werkzaam was.

Ik ben in 2015 afgestudeerd aan de post HBO opleiding Excellent Coach van HOrsense waarna ik begonnen ben als zelfstandig paardencoach. 

Melanie Tielkes

Paardencoach

Wat kenmerkt mij

Mijn manier van werken kenmerkt zich door betrokkenheid, enthousiasme en het creëren van een veilige setting waarbinnen mensen optimaal tot hun recht kunnen komen in relatie tot zichzelf en hun omgeving.

Ik heb verschillende opleidingen gedaan met als basis SPH (sociaal Pedagogische Hulpverlening), activiteitenbegeleiding/therapie, gedragstherapie, een post HBO Exellent coach en een basisinstructeurs opleiding voor pony en paard.

Daarnaast heb ik onder meer gewerkt als trainer/coach bij verschillende organisaties en als Activiteitentherapeut op de pedagogische boerderij van een orthopedagogisch centrum.

Voor een volledige cv kunt u klikken op onderstane butto